TOPLOTNI ŠTEVCI

Naredite prvi korak do popolnega pregleda nad vašim toplovodnim / hladilnim / kombiniranim omrežjem z vgradnjo ustreznega in kvalitetnega merilnika toplote / hladu / kombiniranega merilnika.

ULTRAZVOČNI TOPLOTNI ŠTEVEC

INTEGRAL-V ULTRAMAXX DN15 IN DN20

Ultrazvočni kompaktni toplotni števec INTEGRAL-V UltraMaXX je rezultat doslednega razvoja uspešne Itronove CF-družine za statično merjenje pretoka in energije. Integral-V UltraMaXX se lahko uporablja za merjenje vseh relevantnih podatkov merjenja energije v ogrevalnih in hladilnih sistemih.

ULTRAZVOČNI TOPLOTNI ŠTEVEC

INTEGRAL-MK ULTRAMAXX DN15 IN DN20

Integral-MK UltraMaXX je edinstvena kombinacija zanesljivega merilnega vložka in inovativne ultrazvočne tehnologije. Integral-MK UltraMaXX se lahko uporablja za merjenje vseh relevantnih podatkov merjenja energije v ogrevalnih in hladilnih sistemih.

ULTRAZVOČNI TOPLOTNI ŠTEVEC

CF-ECHO II DN15-DN50

CF Echo II je kompaktni toplotni števec nove generacije ultrazvočnih števcev Itron-Allmess. Elektronska obdelava podatkov omogoča visoko točnost v celotnem delovnem območju in ustreza dinamičnemu območju razreda C. Pretok je lahko merjen od qp0,6 do qp15 m³/h (DN15 do DN50) z zanesljivo in stabilno točnostjo. Odlikuje ga širok nabor različnih dimenzijskih priključkov za posamezen nazivni pretok (qp), zato je CF Echo II zelo fleksibilen za uporabo. Vsa hidravlična ohišja so izdelana in oblikovana v prid enostavni montaži.

RAČUNSKA ENOTA

CF-55

Standardno opremljena z baterijo za 12 let (6 let po naročilu) in optičnim vmesnikom. Metrološki razred II in okoljski razred C po EN 1434 ter zaščitni razred IP64. Predpripravljena za daljinski prenos podatkov, ki je zagotovljen z namestitvijo ustreznega opcijskega konektorja (odvisen od tipa prenosa podatkov). Možnost priklopa temperaturnih tipal Pt100 (opcija Pt500) v dvo ali štiri žilni povezavi. Interni zapisovalnik podatkov »datalogger«, s šestimi izbirnimi parametri ter enim fiksnim. Programabilen interval zapisovanja podatkov. Konfiguracija in odčitavanje shranjenih vrednosti internega zapisovalnika z brezplačno priloženim programom CFCS.

RAČUNSKA ENOTA

CF-800

Računska enota CF-800 je zaradi robustnega ohišja in širokega izbora komunikacijskih možnosti namenjena najzahtevnejšim aplikacijam – z vključenimi vsemi osnovnimi funkcijami prej opisane računske enote CF-55! Standardno je opremljena z napajalnikom 230V in pomožno baterijo za primer izpada napajanja za 1 leto delovanja. V osnovni izvedbi je vgrajen optični vmesnik in impulzna izhoda za energijo in volumen, dodati pa je mogoče dve opcijski kartici hkrati. MID odobritev.

ULTRAZVOČNI MERILNIK PRETOKA

AXONIC DN65-DN150

Ultrazvočni merilnik pretoka za uporabo v sistemih ogrevanja oziroma hlajenja. Primeren za vodoravno ali navpično montažo s prirobničnim priključkom. Vrednost impulza 10l/imp.

ULTRAZVOČNI MERILNIK PRETOKA

US BR 473 DN65-DN150

Ultrazvočni merilnik pretoka je opremljen z univerzalnim vmesnikom, ki omogoča enostaven priklop Itron računskih enot, kar pomeni, da ne potrebuje lastnega vira napajanja (npr. baterijski vložek). Primeren je za uporabo v kombiniranih sistemih (merjenje ogrevanja in hladu) in medij voda.

ULTRAZVOČNI KOMPAKTNI TOPLOTNI/KLIMA/KOMBI ŠTEVEC

MULTICAL 302 DN15 IN DN20

Multical 302 je ultrazvočni kompaktni toplotni števec dimenzij DN15 in DN20, sestavljen iz računske enote, merilnika pretoka in temperaturnih tipal. Računska enota je z merilnikom pretoka povezana z 1,2 m kabla, ki ni snemljiv, standardno napajana z baterijo, ki ima življenjsko dobo do 12 let (6 let po naročilu). Temperaturni obseg je od 2º do 150ºC. Oblikovne značilnosti števca zagotavljajo najbolj učinkovito operativno uporabo toplotnega ali klima števca. MID odobritev.

ULTRAZVOČNI KOMPAKTNI TOPLOTNI/KLIMA/KOMBI ŠTEVEC

MULTICAL 403 DN15-DN50

Multical 403 je ultrazvočni kompaktni toplotni števec dimenzij od DN15 do DN50, sestavljen iz računske enote, merilnika pretoka in temperaturnih tipal. Računska enota je z merilnikom pretoka povezana z 1,5 m kabla, ki ni snemljiv, standardno napajana z baterijo, ki ima življenjsko dobo do 16 let. V kompletu so priložena temperaturna tipala Pt500 dolžine 1,5 m in sicer za direktno merjenje pri dimenzijah DN15 in DN20 ter za vgradnjo v potopne tulke pri dimenzijah od DN25 do DN50. Pri DN50 je dolžina kabla tipal 3 m. Temperaturni obseg je od 2° do 160°C. MULTICAL 403 se lahko nadgradi s komunikacijskimi moduli – podatkovni, M-Bus, brezžični M-Bus in radio. MID odobritev.

RAČUNSKA ENOTA

MULTICAL 603

Popolnoma prilagodljiva računska enota Multical 603 se lahko namesti na vodni del Ultraflow 44/54. Primerno za merjenje porabe toplotne in hladilne energije z dolgotrajno uporabnostjo.

RAČUNSKA ENOTA

MULTICAL 803

MULTICAL 803 je trpežna in vsestranska računska enota, primerna za števec porabe toplotne energije, števec porabe hladilne energije ali dvofunkcijski števec porabe toplotne/hladilne energije z enim ali dvema merilnikoma pretoka in enim, dvema, tremi ali štirimi temperaturnimi tipali. S števcem se lahko meri poraba energije v skoraj vseh toplotnih napeljavah, v katerih se kot medij uporablja voda.

ULTRAZVOČNI MERILNIK PRETOKA

ULTRAFLOW 54 Toplota DN15-DN300

Ultrazvočni merilnik pretoka Ultraflow 54 je mogoče naročiti v dimenzijah DN15 do DN300, z nazivnim pretokom qp 0,6m3/h do 1.000 m3/h. Odlikuje ga široko dinamično območje, izjemna natančnost in dolga življenjska doba. MID overitev.

ULTRAZVOČNI MERILNIK PRETOKA

ULTRAFLOW 44 Klima/Kombi DN15-DN125

Merilnike pretoka Ultraflow je mogoče naročiti tudi v izvedbi KLIMA (merilnik hladu) ali v izvedbi KOMBI (merilnik toplote in hladu). Števci v izvedbi KLIMA ali KOMBI niso overjeni.

TURBINSKI TOPLOTNI ŠTEVEC

Q HEAT 5 DN15 IN DN20

Q Heat 5 je kompaktni turbinski toplotni števec dimenzij DN15 in DN20, sestavljen iz računske enote, merilnika pretoka in temperaturnih tipal (fi 5,0 mm). Računska enota je neposredno nameščena na merilnik pretoka in vrtljiva. Življenjsko doba baterije 10 let (+ 6 mesecev rezerve). Oblikovne značilnosti števca zagotavljajo najbolj učinkovito operativno uporabo toplotnega ali klima števca. MID odobritev.